Ajankohtaista museossa

Mitä meille kuuluu?

Museo on avoinna keskiviikkoisin ja sunnuntaisin klo 12-18.
100 aarretta Riihimäeltä -näyttelyyn aarteita lainanneet voivat noutaa aarteensa museon avoinnaoloaikojen muulloinkin. Kannattaa varmistaa p. 040 330 4117.

Museolla on esillä Vanhojen näyttelykuvien myyntinäyttely. Kuvia on lisätty näyttelyyn viikottain . Suosio on ollut valtava. Varauksia emme ikävä kyllä voi ottaa vastaan. Se, mitä esille löytyy, on meillekin aina yllätys.

Täydentäminen ei aina pysy perässä, sillä kuvista pitää varmistaa, että museolle varmasti jää yksi kappale samaa kuvaa. Ainakin 4.2. täydemmämme vielä näyttelyä.

Jos myyntinäyttelystä ei löydy itselle mieluista kuvaa, museon kuvapalvelu palvelee normaaliin tapaan. Museolta voi tiedustella kuvia haluamistaan kohteista.

 

28.1.2018 aukesi Vuosi 1918 Riihimäellä -näyttely ja se on esillä 29.4. saakka.

 RIIHIMÄEN SUSSEX

Museon kokoelmiin kuuluvan vuoden 1937 Fordson Sussex -paloauton kun

nostushanke on käynnissä. Lisää tietoa löytyy mm. otsikkolinkin takaa.

Kunnostushanketta voi edelleen tukea edelleen ostamalla museolta Sussex-

parkkikiekkoja, Sussex-sammutuspeitteitä, -tarroja tai -t-paitoja.

 

 

Täällä Ajankohtaista -sivulla näkyy ajankohtaisimmat asiat ja aina myös viimeisimmät Facebook-päivitykset.

Sivustot kulkevat käsi kädessä: Jos toisaalla tapahtuu jotakin, se näkyy myös toisaalla.

 

Kevätkauden ekat museosynttärit vietettiin tänään! 12 lasta riemuitsivat pari tuntia perusnäyttelyssä museon aarteen etsinnöissä sekä puuhapisteiden ja herkkujenkin parissa.

Synttärisankarin perhe oli ensikertalainen kaupunginmuseossa. He eivät kuulemma olleet aavistaneet kuinka hieno paikka se on. Näemme siis heitä jatkossakin!

Kiitos kaikille juhlijoille!
... Lue lisääLyhennä

Näytä Facebookissa
·Jaa

Viikon kuva 7/2018

Lasitehtaan aluetta 1966.

Aika-ajoin meiltä kysellään kuvia lasitehtaasta. Kaupunginmuseolla niitä kuvia ei ole paljon, sillä jo aikoinaan tallennusvastuu jaettiin niin, että lasimuseo keskittyy lasin valmistukseen liittyviin asioihin (Riihimäelläkin) ja kaupunginmuseo tallentaa muuta Riihimäkeä. Lainoja toki olemme antaneet ja annamme toisillemme puolin ja toisin.

Mutta toki meillä jotain lasitehtaastakin on. Lasitehdas on vaikuttanut monin tavoin Riihimäen elämään myös muuten kuin riihimäkeläisten keittiöissä ja olohuoneissa esineinä.
... Lue lisääLyhennä

Näytä Facebookissa
·Jaa

Haamumetsästäjät halusivat tulla selvittämään löytyykö museorakennuksestamme yliluonnollisia olentoja. Ja tänään he ovat täällä.

Äsken näyttivät jututtavan jotakuta museon tuolilla istuvaa. Tuo seisova läppärin ruudulla näkyvä hahmo (näkyy myös toisessa valokuvassa) haastattelee häntä (joka ei näy toisessa valokuvassa).
... Lue lisääLyhennä

Näytä Facebookissa
·Jaa