PIHATUPA -näyttely

Pihatupa näyttelyKaupunginmuseon piharakennukseen on avautunut museon perusnäyttelyä täydentävä PIHATUPA -näyttely vanhoista tarvekaluista.

Ennen vanhaan tarvekalut valmistettiin pääosin itse kotona. Vain erityisen vaikeasti työstetyissä materiaaleissa ja erikoistavaroiden valmistamisessa turvauduttiin ammattilaisiin, esimerkiksi seppiin, räätäleihin tai suutareihin. Puu materiaalina oli tärkeä, helposti saatavilla oleva sekä myös monipuolinen. Monet, yli satakin vuotta vanhat esineet ovat yhä käyttökelpoisia, sillä ne valmistettiin pieteetillä kestämään aikaa ja kovaa käyttöä. Esineitä myös jatkojalostettiin ja kierrätettiin, täten niitä heitettiin siis vain hyvin harvoin pois.

Esineet ovat kaupunginmuseon omasta kokoelmasta.

Näyttely on esillä kesäaikaan sekä hyvällä ilmalla muinakin vuodenaikoina museon aukioloaikaan!