Riihimäen kaupunginmuseo kaipaa muistoja Riihimäen rautatieasemasta

Asemamuistot julistePietarin radan 150-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Riihimäen kaupunginmuseolla valmistellaan näyttelyä Riihimäen rautatieasemasta. Näyttelyn tekoon halutaan myös yleisö mukaan. Nyt onkin hieno tilaisuus kaivaa muistin kätköistä ne sattumukset ja tapahtumat, mitkä ovat tapahtuneet Riihimäen asemalla.

Ensimmäinen asema Riihimäelle rakennettiin vuonna 1868. Pietarin radan avaamisen myötä 1970 Riihimäki kasvoi nopeasti ja asemarakennusta jouduttiin laajentamaan moneen kertaan. Vuonna 1935 avattiin uusi arkkitehti Thure Hellströmin suunnittelema asema.

Asemalaiturit, aseman aula, asemaravintola ja muut tilat ovat vuosikymmenten saatossa toimineet monien kohtaamisten, jäähyväisten ja muiden tapahtuminen näyttämönä. Asemalta on lähdetty ja sinne on saavuttu, asemalla on tavattu muita ihmisiä tai siellä on vietetty muuten vaan aikaa. Asemalla on myös tehty työtä ja siellä on järjestetty tapahtumia. Riihimäen kaupunginmuseo on kiinnostunut näistä kaikista.

Voit kertoa oman Riihimäen asemaan liittyvän muistosi tai tarinasi museolle sähköpostitse kaupunginmuseo@riihimaki.fi, puhelimitse p. 040 330 4117 (Päivi Yli-Karhula), museon Facebook-sivun kautta www.facebook.com/riihimaenkaupunginmuseo tai toimittamalla kirjoitelman museon postilaatikkoon itse tai postin välityksellä. Museon postiosoite on Riihimäen kaupunginmuseo, Öllerinkatu 3, 11130 Riihimäki. Muistoja ja tarinoita toivotaan 14.4. mennessä.

Kerro muistossasi tapahtuman ajoitus ja oma ikäsi tapahtuman aikaan niin tarkasti kuin muistat. Kerro myös nimesi ja yhteystietosi. Valmiissa näyttelyssä nimitiedot eivät tule esiin.   Näyttelyn suunniteltu avautumispäivä on 16.5. mutta koronatilanteesta riippuen sitä siirretään tarvittaessa eteenpäin.