Ajankohtaista museossa

Museolla on tällä hetkellä nähtävissä KUVA KUVASTA -näyttely.

*********************

Riihimäki sata vuotta sitten ja nyt -näyttely on pysyvästi esillä museon verkkosivuilla.

Näyttelyn on koonnut Timo Salminen.

**********************

Kaupunginmuseon piharakennukseen on avautunut museon perusnäyttelyä täydentävä PIHATUPA -näyttely vanhoista tarvekaluista.

Ennen vanhaan tarvekalut valmistettiin pääosin itse kotona. Vain erityisen vaikeasti työstetyissä materiaaleissa ja erikoistavaroiden valmistamisessa turvauduttiin ammattilaisiin, esimerkiksi seppiin, räätäleihin tai suutareihin. Puu materiaalina oli tärkeä, helposti saatavilla oleva sekä myös monipuolinen. Monet, yli satakin vuotta vanhat esineet ovat yhä käyttökelpoisia, sillä ne valmistettiin pieteetillä kestämään aikaa ja kovaa käyttöä. Esineitä myös jatkojalostettiin ja kierrätettiin, täten niitä heitettiin siis vain hyvin harvoin pois.

Esineet ovat kaupunginmuseon omasta kokoelmasta.

Näyttely on esillä kesäaikaan sekä hyvällä ilmalla muinakin vuodenaikoina museon aukioloaikaan!

Museo on avoinna keskiviikkoisin ja sunnuntaisin klo 12-18.

Lisäksi museolla on tietenkin myös Riihimäkeläisen tarina -perusnäyttely.

RIIHIMÄEN SUSSEX

Museon kokoelmiin kuuluvan vuoden 1937 Fordson Sussex -paloauton kunnostushanke on käynnissä. Lisää tietoa löytyy mm. otsikkolinkin takaa.

Kunnostushanketta voi edelleen tukea edelleen ostamalla museolta Sussex-parkkikiekkoja, Sussex-sammutuspeitteitä, -tarroja tai -t-paitoja.

Täällä Ajankohtaista -sivulla näkyy ajankohtaisimmat asiat ja aina myös viimeisimmät Facebook-päivitykset.

Sivustot kulkevat käsi kädessä: Jos toisaalla tapahtuu jotakin, se näkyy myös toisaalla.

5 tuntia sitten

Riihimäen kaupunginmuseo

Poutaa ja aurinko! Ovet auki Sussexille!

Pari vuotta sitten joukkorahoituskampanjan yhteydessä sitouduimme pitämään Sussexin ja tukijalistan esillä. Teemme sen enemmän kuin mielellämme <3

Riihimäen Sussex kiinnostaakin myös kauempaa tulevia. Riihimäen kaupunginmuseo toteuttaa Sussexin kohdalla liikkuvan kulttuuriperinnön säilyttämisen periaatteita, jotka vasta ovat tulossa laajemmin ymmärretyiksi.
... Lue lisääLyhennä

Näytä Facebookissa