Ajankohtaista museossa

KAUPUNGINMUSEO SULJETAAN TÄNÄÄN, 29.5.2019, POIKKEUKSELLISESTI JO KELLO 16:00.

Hei kaikki Peltosaaren ala-asteella koulunne käyneet! Nyt olisi oiva tilaisuus osallistua kaupunginmuseon dokumentointi -hankkeeseen Peltosaaren ala-asteesta ja vastata kyselyyn. Kyselyn voit täyttää joko Riihimäen kaupunginkirjastolla, kaupunginmuseolla tai K-market Peltosaaressa.

Kaupunginmuseon piharakennukseen on avautunut PIHATUPA -näyttely vanhoista tarvekaluista.

Ennen vanhaan tarvekalut valmistettiin pääosin itse kotona. Vain erityisen vaikeasti työstetyissä materiaaleissa ja erikoistavaroiden valmistamisessa turvauduttiin ammattilaisiin, esimerkiksi seppiin, räätäleihin tai suutareihin. Puu materiaalina oli tärkeä, helposti saatavilla oleva sekä myös monipuolinen. Monet, yli satakin vuotta vanhat esineet ovat yhä käyttökelpoisia, sillä ne valmistettiin pieteetillä kestämään aikaa ja kovaa käyttöä. Esineitä myös jatkojalostettiin ja kierrätettiin, täten niitä heitettiin siis vain hyvin harvoin pois.
Pihatupanäyttelyn esineet ovat hyvä esimerkki vanhasta käsityötaidosta. Monet näyttelyn esineistä ovat nykyihmiselle vieraita ja niiden käyttötarkoitus ei välttämättä selviä vain esinettä katsomalla. Osa esineistä onkin siksi otettu näyttelyssä toiminnalliseen, konkreettiseen käyttöön ohjeineen, museovieraiden kokeiltavaksi. Esineet ovat kaupunginmuseon omasta kokoelmasta. Näyttely on muokkautuva ja esineet vaihtuvat osin näyttelyn edetessä.

Tämä yleisöaktiivinen ja osin myös muuntuva näyttely on esillä alkaen 16.5 ja jatkuu niin pitkään, kuin sää sallii.

Käsieni tarinaa -näyttely vanhusten käsistä ja niihin liittyvistä muistoista esillä kaupunginmuseon aulassa 15.5.- 15.9.2019.

Museolla on nähtävissä uusi näyttely ”Reestä lusikkaan” 23.1.-25.8.2019 vaihtuvien näyttelyiden salissa.

Museo on avoinna keskiviikkoisin ja sunnuntaisin klo 12-18.

Lisäksi museolla on tietenkin myös Riihimäkeläisen tarina -perusnäyttely.

RIIHIMÄEN SUSSEX

Museon kokoelmiin kuuluvan vuoden 1937 Fordson Sussex -paloauton kunnostushanke on käynnissä. Lisää tietoa löytyy mm. otsikkolinkin takaa.

Kunnostushanketta voi edelleen tukea edelleen ostamalla museolta Sussex-parkkikiekkoja, Sussex-sammutuspeitteitä, -tarroja tai -t-paitoja.

Täällä Ajankohtaista -sivulla näkyy ajankohtaisimmat asiat ja aina myös viimeisimmät Facebook-päivitykset.

Sivustot kulkevat käsi kädessä: Jos toisaalla tapahtuu jotakin, se näkyy myös toisaalla.

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: The user must be an administrator, editor, or moderator of the page in order to impersonate it. If the page business requires Two Factor Authentication, the user also needs to enable Two Factor Authentication.
Type: OAuthException
Code: 190
Subcode: 492
Please refer to our Error Message Reference.