Museomme

Tervetuloa museoon

Kaupunginmuseo on kulttuurihistoriallinen paikallismuseo, jonka tehtävänä on tallentaa, tutkia ja esitellä Riihimäen aineellista kulttuuriperintöä. Museolla on oma osasto myös luovutetun Karjalan Antrean pitäjän kulttuuriperinnölle.

Kaupunginmuseo sijaitsee yhdessä Riihimäen vanhimmista rakennuksista, ns. ratainsinöörin talossa kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa Rautatienpuistossa.

Museon perusnäyttely ’Riihimäkeläisen tarina’ kertoo elämästä Riihimäen seudulla kivikaudesta nykypäivään.

Museolla on vuosittain 2-3 vaihtuvaa näyttelyä ja pienoisnäyttelyitä sekä erilaisia tapahtumia.

Internetissä museo näkyy kotisivujensa lisäksi Riihimäen entisten nuorten kartsamuistosivulla  kartsalla.fi sekä Facebookissa www.facebook.com/Riihimäen-kaupunginmuseo.

Tällä hetkellä rkmkokoelmat.fi -sivusto on suljettu. Se avataan, kun saadaan tarkistettua, ettei siellä ole 25.5.2018 voimaan astuneen EU:n tietosuoja-asetuksen vastaisia tietoja näkyvillä. Jos kuitenkin saamme uuden kokoelmahallintaohjelman käyttöömme jo ennen sitä, uusi ohjelma korvaa sivuston.

Riihimäen historiaa lyhyesti

Riihimäen historiaa lyhyesti

Museon historiaa

Museon historiaa

Hankkeet

Hankkeet

 

Museon hallinto

Riihimäen kaupunginmuseo ja Riihimäen taidemuseo muodostavat yhdessä Riihimäen kaupungin museot –yksikön, jonka päällikkönä toimii johtava intendentti Helena Lindstén. Yksikkö kuuluu Riihimäen elinvoimapalveluihin.

 

Toimintakertomus 2019

Toimintakertomus 2020

Toimintakertomus 2019

Toimintakertomus 2019

Toimintakertomus 2017

Toimintakertomus 2017

Toimintakertomu 2016

Toimintakertomu 2016

Toimintakertomus 2015
Toimintakertomus 2014
Toimintakertomus 2013