Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Perinnelaskiainen

23.2.2020 @ 11:00 - 14:00

Perinnelaskiainen 23.2.2020 klo 11-14. Tervetuloa!

Perinnelaskiaista perinteisesti Riihimäen kaupunginmuseolla 23.2.

Lunta tai ei, Riihimäen kaupunginmuseolla vietetään laskiaissunnuntaina 23.2. klo 11–14 koko perheen leppoisaa Perinnelaskiaista!

Pihalla on monenmoisia pihaleikkejä. Jos maassa on lunta, rakennamme lumesta ja laskemme mäkeä! Lumettomalla maalla luvassa on muuta. Kelkkisrata tehdään joka tapauksessa ja mukana häärää Wilhelm-hiiri.

Museon saliin on tuotu tapahtuman ajaksi museon kokoelmista kelkkoja esille. Pienen kelkkanäyttelyn yhteydessä voi äänestää museon kelkoista kivoimman. Voittanut kelkka pannaan lopputalveksi esille museon perusnäyttelyn yhteyteen.

Laskiaisena syödään hyvin. Vanhastaan päivään on kuulunut mässäily. Museon pihalle saapuukin Soppatykki Riihimäki hernesoppineen, joten lounaan voi nauttia vitosella museon idyllisellä pihalla. Soppatykistä voi myös ostaa soppaa kotiin omaan astiaan.

Tämän vuoden uutuus, hauska laskiaispullapaja, toteutetaan yhdessä Riihimäen Marttojen kanssa. Museon aulassa on piste, josta voi ostaa pullan ja täyttää sen itse mieleisillä täytteillä. Tarjolla on perinteiset hillot, mantelimassat ja kermavaahdot, mutta myös mielikuvituksellisempia vaihtoehtoja! Olisiko se perinteinen täyte, ja hillo tai mahtelimassa edelleen se paras vai olisiko kiva löytää uusi suosikki?

Martoilla on myös kahvipiste, voit nauttia täyttämäsi pullan vaikka museon vaihtuvien näyttelyiden salin leffateatterissa vanhoja Riihimäki-lyhytelokuvia katsellen. Nähtävillä on kuusi reilun kymmenen minuutin pituista elokuvaa Riihimäeltä vuosilta 1959–1981. Sali toisessa päässä voi fiilistellä vanhojen riksulaisten muovikassesita kootussa näyttelyssä.

Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
23.2.2020
Aika:
11:00 - 14:00
Tapahtumaluokat:
,
Tapahtuma tagia:
, , , ,

Järjestäjä

Riihimäen kaupunginmuseo
Puhelin:
019 758 4115
Sähköposti:
kaupunginmuseo@riihimaki.fi
Kotisivu:
riihimaki.fi/kaupunginmuseo

Tapahtumapaikka

Kaupunginmuseo
Öllerinkatu 3
Riihimäki, 11100
+ Google Map
Puhelin:
019 758 4115
Kotisivu:
riihimaki.fi/kaupunginmuseo