Esteettömyys

Museoon pääset kätevästi sisään käyttämällä kuistilla olevaa ramppia.

Museoon pääset kätevästi sisään käyttämällä kuistilla olevaa ramppia.

Museoon pääsee pyörätuolilla museorakennuksen julkisivun vasemmanpuoleisen kuistin sisäänkäyntiluiskaa pitkin. Liikuntarajoitteiset voivat pysäköidä auton tämän sisäänkäynnin läheisyyteen.

Näyttelytilat ovat yhdessä kerroksessa. Sisätiloissa kulkutiet on mitoitettu pyörätuoleilla kuljettaviksi. Ikävä kyllä vanhassa rakennuksessa on tosin muutamia kynnyksiä.

Opaskoirat ovat tervetulleita museoon.

Museon wc-tilat sijaitsevat museon näyttelykerroksessa. Invasisäänkäynnin eteisessä on wc, johon pyörätuoli mahtuu hyvin.

 

Henkilökunta auttaa

Henkilökuntamme auttaa mielellään liikunta- ja aistirajoitteisia vierailijoita. Museon henkilökunnalta on lainattavissa suurennuslaseja ja taskulamppuja sekä myös tuoleja näyttelytiloihin levähtämistä varten.

Toivomme etukäteistietoa, jos seurueessanne on useita erityispalveluita tarvitsevia henkilöitä. Näin voimme palvella heitä parhaalla mahdollisella tavalla koko museovierailun ajan.

Näköesteiset voivat myös kysyä kuvailutulkkausta, sillä osa museon henkilökunnasta on käynyt kuvailutulkkauskurssin.

Marttojen kesäkahvila Pesutupa sijaitsee museon pihapiirissä.  Sisälle kahvilaan on 4 porrasaskelmaa, mutta suurin osa pöydistä on pihalla.

 

<<< Vierailulle museoon